loader image
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Biserica cu hramul ,,Învierea Domnului” a fost construită între anii 1943-1944, având ca finanțator principal Combinatul Industria Sârmei S.A., lucrarea executându-se din inițiativa și grija deosebită a directorului de atunci ing. Ionel Floașiu. Piatra de temelie a fost sfințită de către Episcopul Nicolae Colan, preot paroh fiind Laurențiu David, primul preot ortodox din Câmpia Turzii.

Arhitectul acestei biserici a fost Gheorghe Cristinel, lui aparținându-i și proiectul Catedralei Ortodoxe din Cluj Napoca și a Palatului Cultural ,,Ionel Floașiu,, din Câmpia Turzii. Constructorul bisericii a fost Gheorghe Pop, sculptorul lucrărilor de la interiorul și exteriorul bisericii a fost Gheorghe Dima, iar pictorul Coriolan Munteanu a executat pictura interioară în timpul preotului Viorel Oprea. Sfințirea bisericii s-a făcut la 26 mai 1974 de către IPS Teofil.

Biserica este înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Cluj elaborată de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național din România în anul 2010.

Date de contact:
Adresa: P-ța M.Viteazu, nr.9
Telefon: (0040) - 264.368.513
Wikipedia: biserica-ortodoxa

Câmpia Turzii este un municipiu în județul Cluj. Se află pe lunca râului Arieș, la câțiva kilometri sud-est de municipiul Turda și la 40 km de municipiul Cluj-Napoca. Localitatea Câmpia Turzii a fost înființată prin decret regal în anul 1925, prin unirea satelor Ghiriș-Arieș și Ghiriș-Sâncrai.


© 2002 - 2024 Primăria Municipiului Câmpia Turzii. Toate drepturile rezervate.

Sari la conținut